top of page
Zoeken

Waarom een 2 paards paardenvrachtwagen huren? De 6 voordelen.


In een notendop: Gemak dient de mens. Concours, dierenarts, bosrit, keuring, verplaatsen, we kennen het allemaal. Iedereen die een paard heeft komt er ook achter dat het paard soms vervoerd moet worden voor uiteenlopende zaken. Dus waarom dan een 2 paards paardenvrachtwagen huren?

Het vervoeren van uw paard brengt altijd een beetje risico met zich mee. Om zo min mogelijk risico te lopen dat er onderweg of tijdens het laden iets met uw paard gebeurd staat veiligheid voorop. Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om uw paard te vervoeren. Kies voor een trailer, paardentaxi of huur uw eigen paardenvrachtwagen maar waar moet u dan op letten?

De 6 voordelen op een rij:


Veiligheid

Zonder twijfel staat veiligheid voorop. Elk paard is anders. Sommige paarden lopen zo de wagen of trailer in en de ander heeft een zetje nodig. Ook tijdens het rijden gedraagt elk paard zich anders. Misschien heeft u uw paard al vaker vervoerd en kunt u het gedrag of misschien leest u dit artikel omdat het de eerste keer wordt dat u uw paard gaat vervoeren. Bij WW Horsetrucks weten wij er alles van en zijn onze vrachtwagens ingericht op veiligheid. Zo is een hengstenuitvoering standaard bij ons en kunt u veilig uw paard vastzetten en uitlopen via de deur aan de achterzijde. Ook heeft u altijd controle door de camera die zowel in het paardengedeelte maar ook te gebruiken is om achteruit te rijden. Let altijd goed op de inrichting van de paardenvrachtwagen zodat u tijdens vervoer niet voor verrassingen komt te staan.


Rijbewijs

Heeft u een C of een B rijbewijs? Grote vrachtwagens die bedoeld zijn om meer dan 2 paarden te vervoeren zijn vaak uitsluitend toegestaan voor mensen met een C rijbewijs. Bent u niet in het bezit van een C rijbewijs dan blijven dus een trailer of een 2 paards vrachtwagen over. Bij WW Horsetrucks bent u altijd zeker dat u zonder problemen met uw normale B rijbewijs de weg op kan om uw paarden te vervoeren. De paarden staan ruim, achterin is zat opbergruimte, u kunt uw zadel ophangen en u rijdt met het gemak van een normale auto zoals u gewend bent (alleen een stukje groter).


Verzekering

Zonder zorgen de weg op. Lees altijd goed de voorwaarden. Gaat u een paardenvrachtwagen huren dan heeft u altijd te maken met verzekering. Standaard hoort hier ook een borg bij en een verplicht eigen risico indien er schade wordt gereden. Vraag hier altijd naar en wees op voorhand geïnformeerd over wat er gebeurd in geval van schade.


Haal- en brengtijden

Wij kennen de paardenwereld en vaste tijden zijn soms moeilijk te handhaven met deze prachtige dieren. Flexibiliteit is dan ook zeker gewenst. Is het erg als u hem iets eerder ophaalt of iets later terugbrengt? Moet u dan gelijk extra betalen of zijn ze daar niet zo moeilijk in? Zaken om rekening mee te houden in plaats van van de koude kermis thuis komen. Indien er vaste kantoor tijden zijn is het verstandig om goed te plannen en rekening te houden met verkeer en uitloop van bijvoorbeeld een dierenartsbezoek. Wij kennen de worstelingen en kiezen er daarom heel bewust voor om flexibel te zijn in haal- en brengtijden. Eerder ophalen of later terugbrengen? Geen probleem. Wij doen alles in overleg.


Luxe en gemak

Belangrijk natuurlijk dat een paard veilig staat en van alle gemakken is voorzien maar u wilt zelf natuurlijk ook wat. U wilt genieten van een rustige rit zonder gestress, muziekje op de achtergrond, navigatie aan, verlichting die automatisch gaat en een druppel regen die vanzelf wordt verwijderd. Het huren van een luxe 2 paards vrachtwagen brengt veel gemak met zich mee. U geniet van alle opties die ook in een normale auto te vinden zijn en met achteruit rijden heeft u goed zicht door de camera. U zit hoog en heeft een goed overzicht. Geef eerlijk toe, een vleugje luxe houden we ook wel van.


Prijs

Uiteraard mag deze niet uit het rijtje ontbreken want we blijven Nederlanders ;) De prijzen van verschillende aanbieders liggen vaak dicht bij elkaar en het komt dan ook vaak neer op de voorwaarden die gehanteerd worden en de opties/veiligheid waar u uit kunt kiezen. Een paardentrailer huren is uiteraard de goedkoopste optie maar hiervoor dient u wel een trekhaak te hebben en het rijden met een trailer vergt wat vaardigheid. U kunt kiezen voor een paardentaxi/professionele vervoerder maar die prijzen liggen toch een stuk hoger. Voor een lastig paard of lange afstanden is dat wellicht een goede optie. Een 2 paards vrachtwagen ligt qua prijs hier ergens tussenin en is in veel gevallen het beste van 2 werelden “veilig en eerlijk geprijsd.”


Huren bij WW Horsetrucks

Het blijft uiteraard een persoonlijke voorkeur maar u heeft nu in ieder geval wat meer informatie en wijsheid over het huren van een 2 paards paardenvrachtwagen. Ga niet voor de eerste de beste maar kijk rond, lees goed en ken uw paard.

Nog een beetje reclame omdat we trots zijn op ons product: Bij WW Horsetrucks huurt u eenvoudig een luxe paardenvrachtwagen. Standaard van alle opties voorzien, ultiem veilig voor u en uw paard, flexibel in haal- en brengtijden en zeer netjes geprijsd. Bel, app, mail, telegram of gebruik een rooksignaal en wij helpen u snel en veilig op weg!


Bekijk onze mogelijkheden en prijzen https://www.horse-trucks.nl/paardenvrachtwagen-te-huur
393 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page