top of page
Zoeken

De Wereld van 2 paards vrachtwagens

Kort door de bocht is er voor u ontzettend veel keus in het aanbod van 2 paards vrachtwagens. De keuze is reuze zoals de meubelzaken het vaak mooi brengen. Maar met een groot scala aan aanbieders wordt de keuze voor u ook steeds lastiger. Wat wilt u allemaal aan opties in uw paardenvrachtwagen, wat voor paarden bent u van plan te vervoeren, hoe lang wilt u er in blijven rijden, moet er een trailer achter kunnen en waar bent u van plan heen te gaan? Deze vragen zult u eigenlijk eerst willen beantwoorden voordat u de zoektocht begint.


Zijn er zoveel opties?

Wellicht hebt u al een beetje rond gekeken naar paardenvrachtwagens en dan zult u er al snel achter komen dat er een ontzettend uiteenlopend aanbod is. Het komt er allemaal op neer wat u er mee van plan bent te gaan doen. Heeft u moeilijke of jonge paarden, dan wilt u graag veiligheid en kiest u voor een hengstenschot. Gaat u internationaal dan zijn dubbele ventilatoren vaak verplicht en slaapplekken wel zo handig. Misschien zelfs wel een tv, koelkast en draaibare stoelen. En rijdt u regelmatig met een trailer dan wilt u uiteraard een trekhaak maar denk ook aan de dubbele achterdeuren die geopend kunnen worden als de trailer is aangekoppeld. Bent u echt van plan om vaak overnachtigen te maken met uw paard dan is het tegenwoordig zelfs mogelijk om een camping stroom aansluiting te hebben.

Aan de andere kant, bent u van plan om de truck alleen in Nederland te rijden en niet lang weg te blijven dan kiest u natuurlijk voor een basis uitvoering. Niet te veel poespas. Of misschien wilt u hem ook wel deels voor de verhuur inzetten en dan is het zonde om hem helemaal vol optie te maken.


Is verhuur ook mogelijk?

Helemaal niet zo’n slecht idee. Veel mensen gebruiken hun paardenauto niet elke dag en dan is het zonde als deze stil staat. Dus waarom niet extra geld verdienen of uit de kosten te komen door uw paardenauto te verhuren? Het wordt tegenwoordig met alles gedaan. Huizen, boten, auto’s, noem het maar op. Een paardenauto levert al snel zo’n € 100-150 per dag op dus verhuur is zeker interessant als de paardenauto anders toch maar stil staat een deel van de tijd.


Leasen of kopen?

Niet iedereen heeft het geld liggen (of wil het uitgeven) om een investering te doen in een paardenvrachtwagen. Tegenwoordig kunt u er ook voor kiezen om te leasen. Door te leasen betaald u een maandelijks bedrag en heeft u de optie om hem aan het einde van de rit over te nemen. Belangrijk voor leasemaatschappijen is wel dat de kwaliteit en duurzaamheid van de paardenvrachtwagen hoog is omdat het anders een te groot risico voor ze is. Het voordeel van direct kopen is natuurlijk dat u niet de rente betaald aan de leasemaatschappij en dat u ook weer zakelijke aftrekkosten heeft gemaakt.


B rijbewijs en gewicht

Wellicht overbodig maar ik wil het toch genoemd hebben. De paardenauto’s waar we het nu over hebben zijn bijna allemaal geschikt voor een B rijbewijs. U kunt er twee paarden mee vervoeren en eventueel 4 als u de trailer erachter hangt. Let hierbij wel op het gewicht. Hoe luxer u de auto uitvoert, hoe zwaarder deze natuurlijk wordt en hoe lager het laadgewicht mag zijn. Over het algemeen is dit vaak prima in orde maar vraag dit wel altijd na zodat u hier geen problemen mee krijgt achteraf.


Wat kost een paardenvrachtwagen?

Uiteraard is dit volledig afhankelijk of je kiest voor nieuw of gebruikt, kwaliteit of iet minder, full option of standaard, etc. Hoge kwaliteit paardenvrachtwagens behouden heel erg hun waarde en zijn dus vaak geen slechte investering. Als u kiest voor een hoge kwaliteit paardenwagen dan liggen deze vaak rond de € 50.000/€ 55.000. Kiest u voor full-option met 5 zit plaatsen, afspuitinstallatie, slaapplekken, tv, etc. dan zal u vaak uitkomen rond de

€ 65.000.


Kwaliteit en duurzaamheid

Ook hier zit veel verschil in en is wel alles bepalend voor hoe lang uw paardenvrachtwagen mee gaat. Het belangrijkste is de buitenkant, de schil om het zo maar te noemen. Waar is deze van gemaakt en hoe is het frame gebouwd. Is hij van dus triplex, aluminium of een speciaal materiaal dat tegen een goede stoot kan. Hoe zijn de sluiting van de deuren? Grote pinnen of kleine slotjes? Hoe is het rijcomfort? Voelt hij goed en degelijk aan? Al dit soort kleine puntjes kunt u eenvoudig zelf controleren en geven u al een goed beeld van hoe de paardenvrachtwagen is gebouwd.


De standaard van WW Horsetrucks

Dus wat kunt u dan van ons verwachten? Bij WW Horsetrucks kiest u voor kwaliteit en een hoge standaard. Onze instapmodellen zijn al standaard voorzien van hengstenschotten, deuren boven het laadgedeelte in plaats van een klep, brede opstap, veel opbergruimte en uiteraard een hoge stootvaste schil. Standaard zit er op de wagens die wij leveren natuurlijk cruise control, navigatie, bluetooth, automatische verlichting en ruitenwissers, zijn voorzien van een COC gecertificeerd en ga zo maar door. Wij willen u een volledig pakket bieden tegen realistische (lees lage) prijzen. Kwaliteit zoals ik eerder al schreef hoeft niet perse te hoofdprijs te kosten. Wij willen u een waanzinnig mooie 2 paards vrachtwagen laten rijden, u met een fijn gevoel de weg op laten en dat zonder te hoge kosten te maken wat nergens voor nodig is. Wij zijn anders en daar zijn we trots op. Ik nodig u graag uit om onze wagens te proberen en ervaren. Laagdrempelig en op een fijne manier. Wij maken alles met de hand dus uw wensen geven wij daad aan.


Enthousiast?

Ik hoop het! Wij horen graag uw wensen aan en gaan voor u aan de slag om u droomwagen te creëren. Bel of stuur ons een berichtje, wellicht zijn we binnenkort wel in de buurt en hoeft u niet eens onze kant op te komen.


2.709 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page